Sortida a Barcino

El dia 18 de desembre de 2018 l’alumnat de la optativa de Llatí i Grec de 1r de batxillerat va anar d’ excursió a Barcelona (Barcino) per visitar el museu d’Història de Barcelona i diverses restes arqueològiques vigents encara en bon estat. El primer lloc que van visitar va ser la Necròpolis, espai on es situen antigues tombes romanes.
A continuació vam visitar una part de l’Aqüeducte que en aquell moment estava en rehabilitació però vam poder sentir informació sobre l’aqüeducte gràcies al professor Xavier Ayllón.
Després vàrem visitar l’entrada del la ciutat de Barcino i una part de la muralla que envoltava la ciutat on encara hi ha parts en molt bon estat i amb punts d’informació on pots aprendre més coses.
L’alumnat de 1r de batxillerat, mentres anava caminant per Barcelona, anava trobant botigues o llocs amb paraules derivades del llatí, com per exemple: Logo, Thales, Decathlon…

Seguidament van anar a veure les restes del temple dedicat a August que va ser construït al final del s. l aC i durant més de quatre-cents anys va presidir el fòrum de la ciutat.
Només queden aquestes tres columnes del temple, el temple tenia el voltant de 26 columnes.
Per últim van fer la vista al Museu d’història de Barcelona, un museu peculiar perquè més de la meitat del museu està sota terra amb moltes restes i objectes per saber cóm vivien, eren i construïen els romans. Gràcies a això vam poder contrastar la informació de les classes amb el museu.
Per acabar de completar el dia vam anar a dinar a un restaurant típic grec (Dionisos) on van gaudir de esquists plats grecs molt bons com per exemple: Formatge Feta, Taramoalata (crema de caviar), Gyros (Carn rostida de porc i tzatziki) Gemista (Pebrot farcit d’arròs) Karidopita (pastis de xocolata amb gelat de mastija) Iogurt grec amb mel o fruites…

Marina Caldés 1r Batxillerat M

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: