Grec 1r Batxillerat

Materials per a l’assignatura de 1r de Batxillerat.

Χαῖρε,χαίρετε

Per començar us deixo un pdf de geografia de Grècia amb uns exercicis:

Com que sabeu molt d’anglès aquí teniu un powerpoint per aprendre una mica de història de Grècia , un calameo que resumeix ara en català  també els principals esdeveniments del poble grec i un pdf interessant sobre el mateix tema:

Aquí teniu uns documents molt interessants per treballar l’alfabet en grec.

Us penjo  una presentació en powerpoint i una altra en slideshare sobre Empúries.

Com que començarem  a treballar el sistema nominal i el verbal, aquí teniu aquests documents:

AORIST

Si us agrada la mitologia, en aquestes presentacions teniu un material molt interessant i en el pdf adjunt un resum ampli de l’univers mític a Grècia:

Us deixo també aquest document d’etimologies per treballar a classe:

Χαῖρε,χαίρετε

Χαῖρε,χαίρετε

M’agradaria molt que m’ajudéssiu a fer un treball i  recollir marques publicitàries ( també botigues de Vilanova i la Geltrú ) que estiguin relacionades amb el mon clàssic, l’objectiu és que feu un comentari amb el nom del producte, una petita explicació de l’origen i inserteu una fotografia o link del lloc on es troba. També haureu de crear una marca i/o botiga nova i original, desenvolupant tots els aspectes de la creació.

Moltes gràcies.

Χαῖρε,χαίρετε

 Χαῖρε,χαίρετε

Us exposo els temes que entren de cara al PRIMER EXAMEN  del 1r trimestre curs 2019-2020:

– introduccions de la flexió nominal i verbal. Funció dels casos.

– L’article i la 2a declinació . Algunes preposicions vistes en les  classes i en el llibre i dossiers del bloc. Sintaxi bàsica dels casos i de l’oració.

– Present d’indicatiu de la veu activa dels verbs temàtics ( purs no contractes λúω, φερω) i atemàtics (ἐιμί).  Pronoms personals. 

– Cultura: Empúries i la colonització. Geografia de Grècia. Etimologies ( exercicis del llibre i totes les que hem treballat en tots els dossiers de llengua ). Mitologia: panteó de les divinitats.

Χαῖρε,χαίρετε

Χαῖρε,χαίρετε

Us exposo els temes que entren de cara al SEGON EXAMEN  del 1r trimestre curs 2019-2020:

– introduccions de la flexió nominal i verbal. Funció dels casos.

– L’article i la 1a i  2a declinació . Adjectius de la 1a classe ( 3t. i 2 t. ). Algunes preposicions vistes en les  classes i en el llibre i dossiers del bloc. Sintaxi bàsica dels casos i de l’oració.

– Present  i pretèrit imperfet d’indicatiu de la veu activa dels verbs temàtics ( purs no contractes λúω, φερω, etc. ) i atemàtics (també ἐιμί).  Pronoms personals. 

– Cultura: Història de Grècia ( etapa protohistòrica, periode primitiu, etapa minoica i etapa micènica; etapa arcaica ). Mitologia: històries de Teseu i el Minotaure i Dèdal i Icar, relacionades amb la història . Etimologies ( exercicis del llibre i totes les que hem treballat en tots els dossiers de llengua ).

Χαῖρε,χαίρετε

Χαῖρε,χαίρετε

Us exposo els temes que entren de cara al PRIMER  EXAMEN  del 2n trimestre curs 2019-2020:

– introduccions de la flexió nominal i verbal. Funció dels casos.

– L’article i la 1a, 2a i 3a  declinació ( temes en consonant oclusiva i nasal ) . Adjectius de la 1a classe (3 i 2 t.) . Algunes preposicions vistes en les  classes i en el llibre i dossiers del bloc. Sintaxi bàsica dels casos i de l’oració.

– Present, pretèrit imperfet i futur   de la veu activa dels verbs temàtics ( purs no contractes λúω, φερω ) i atemàtic (ἐιμί).  Pronoms personals. 

– Cultura: La poesia èpica, Homer i les seves obres Ilíada i Odissea. Etimologies ( exercicis del llibre i totes les que hem treballat en tots els dossiers de llengua ).

Us exposo els temes que entren de cara al SEGON  EXAMEN  del 2n trimestre curs 2019-2020:

– introduccions de la flexió nominal i verbal. Funció dels casos.

– L’article i la 1a, 2a i 3a  declinació ( temes en consonant oclusiva, nasal , ντ,λ,ρ) . Adjectius de 3 i 2 terminacions. Les preposicions vistes en les  classes i en el llibre i dossiers del bloc. Sintaxi bàsica dels casos i de l’oració.

– Present, pretèrit imperfet, futur imperfet d’indicatiu i present d’imperatiu de la veu activa dels verbs temàtics ( purs no contractes λúω, φερω ) i atemàtic (ἐιμί).  Pronoms personals. 

– Cultura: Hesíode i el mite de Prometeu i Pandora. L’etapa fosca de la Història de Grècia( caiguda de Troia, davallada món micènic i període arcaic )  i  etimologies ( exercicis del llibre i totes les que hem treballat en tots els dossiers de llengua, especialment els numerals ).

Χαῖρε,χαίρετε

Χαῖρε,χαίρετε

Us exposo els temes que entren de cara al PRIMER  EXAMEN  del 3r trimestre curs 2019-2020:

– introduccions de la flexió nominal i verbal. Funció dels casos.

– L’article i la 1a, 2a i 3a  declinació ( temes en consonant oclusiva, nitau, nasals, líquides i vibrants , sibilants i vocals suaus i diftong, i per últim substantius irregulars) . Adjectius de 3 i 2 terminacions. Les preposicions vistes en les  classes i en el llibre i dossiers del bloc. Sintaxi bàsica dels casos i de l’oració.

– Present, pretèrit imperfet, futur imperfet d’indicatiu i present d’imperatiu de la veu activa dels verbs temàtics ( purs no contractes λúω, φερω ) i atemàtic (ἐιμί).  Pronoms personals. 

– Cultura:  Història de Grècia època fosca ( caiguda de Troia, davallada món micènic i període arcaic ), el teatre ( tragèdia , llibre i powerpoint ) i  etimologies ( exercicis del llibre i totes les que hem treballat en tots els dossiers de llengua, especialment els numerals ).

Χαῖρε,χαίρετε

Χαῖρε,χαίρετε

Us exposo els temes que entren de cara al SEGON  EXAMEN  del 3r trimestre curs 2019-2020:

– introduccions de la flexió nominal i verbal. Funció dels casos.

– L’article i la 1a, 2a i 3a  declinació ( temes en consonant oclusiva, nitau, nasals, líquides i vibrants , sibilants i vocals suaus i diftong, i per últim substantius irregulars) . Adjectius de 3 i 2 terminacions. Les preposicions vistes en les  classes i en el llibre i dossiers del bloc. Sintaxi bàsica dels casos i de l’oració. 

– Present, pretèrit imperfet, futur imperfet d’indicatiu i present d’imperatiu de la veu activa dels verbs temàtics ( purs no contractes λúω, φερω ) i atemàtic (ἐιμί).  Pronoms personals. Aorist de la veu activa sigmàtic i temàtic.

– Cultura:  Història de Grècia època clàssica ( tema 8 guerres mèdiques i del Peloponnès ), literatura (  tema 10 comèdia , llibre i powerpoint ) i  etimologies ( exercicis del llibre i totes les que hem treballat en tots els dossiers de llengua, especialment els numerals ).

Χαῖρε,χαίρετε

16 comentaris (+add yours?)

 1. David Martínez
  oct. 20, 2011 @ 16:03:36

  http://www.poesiadelmomento.com/luminarias/mitos/25.html
  és un link on surt molta informació sobre la divinitat Hera.

  Respon

 2. Cesar
  oct. 21, 2011 @ 21:00:50

  Respon

 3. Cesar
  oct. 21, 2011 @ 21:02:25

  Respon

 4. Coral Suero
  nov. 06, 2011 @ 16:41:15

  Xavier, em preguntava si et puc penjar el link sobre mitologia demà, perqué tinc una revista molt bona sobre mitologia i la volia escanejar. Ara mateix no ho puc fer perqué està a Barcelona, si vols et penjo qualsevol altre cosa que trobi i m’agradi. Gràcies!

  Respon

 5. Youssef Louafi
  nov. 07, 2011 @ 16:59:05

  Respon

 6. Coral Suero
  nov. 07, 2011 @ 17:30:37

  Aquí deixo un link sobre el mite de Prometeu, que m’agrada molt i que esmenta a Pandora i la seva famosa caixa, a més inclou quadres d’artistes famosos:
  http://www.librodearena.com/post/ladamadescubierta/pandora-y-prometeo/4368473/2201

  Respon

 7. Cesar
  des. 17, 2011 @ 15:16:02

  Aquí deixo dos trailes de la pelicula inmortals

  Años después de la Titanomaquia, el Titán Hiperión declara la guerra a la humanidad. Él busca el arco Epiro, un arma legendaria creada por el dios de la guerra Ares, que le permitirá liberar al resto de los Titanes del Tártaro y vengarse de los olímpicos que provocó su caída. De conformidad con las leyes antiguas, los dioses no son capaces de tomar partido en la guerra entre Hyperion y la humanidad. Tenemos a un campesino llamado Teseo, elegido por Zeus y acompañado por la sacerdotisa Fedray un esclavo, para proteger a su patria y salvar a los dioses.

  Respon

 8. Coral
  febr. 06, 2012 @ 19:11:28

  Hola catalans! Espero que vagin bé les classes de Grec i Llatí. Aquí us deixo un dubte que tinc amb l’exercici 13 (pàgina 70) A la segona frase hi ha un verb ” εἶχε” que no aconsegueixo traduir, sé que és un verb i m’imagino que es troba en imperfet, però tot i així, ni amb el diccionari l’aconsegueixo esbrinar.

  Gràcies!

  Respon

 9. núria martínez
  nov. 26, 2017 @ 15:28:37

  Bona tarda Xavier, la Laila i jo estem una mica perdudes i no sabem si el pretérit imperfet surt a l’examen de demà, ja que no tenim el dossier i segons el que posa aquí, els verbs del pretérit imperfet sí que surten… Podries ajudar-nos?

  Moltes gràcies.

  Respon

 10. núria martínez
  març 04, 2018 @ 10:50:43

  Bon día Xavi, ¿podries posar el que surt al segon exàmen del segon trimestre si us plau? Gràcies.

  Respon

 11. Carlota
  abr. 01, 2020 @ 22:17:28

  Hola! https://ayllonja.files.wordpress.com/2010/09/tema9-sigmc3a0tics_vocal-i-diftong_revisic3b3_atemc3a0tics.pdf.
  Hay corrección de esto? Es que no sé si lo tengo bien. Muchas gracias

  Respon

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: