Grec 2n Batxillerat

 • Materials per a l’assignatura de 2n de Batxillerat:

Ave

Us presento un enllaç i un document word on podem trobar els principals radicals i etimologies del grec.

També us deixo uns arxius amb un resum de gramàtica grega i un powerpoint sobre la 1a i 2a declinació:

Els primers  temes que estem treballant a 2n són  l’infinitiu, els graus dels adjectius i els pronoms, aqui us deixo aquests pdf:

El següent  tema que veurem és el participi:

El quart  tema que estudiarem és la veu mitjana en grec, aqui us deixo un pdf:

Així mateix us presento un resum d’Homer i la poesia èpica: també us deixo un powerpoint-resum de la Iliada i un link amb una aplicació per treballar l’Odissea:

Crec que aquest powerpoint sobre el teatre i els seus autors més importants és molt interessant:

Dels mites us penjo uns powers molt didàctics, on es barreja la música i l’art:

Sobre història de Grècia, us deixo un document d’Atenes i Esparta: dos-models-de-polis-esparta-i-atenes-

Carpe diem

Ave

Quan parlem de les lectures, us  explico què vull d’elles. Aqui teniu un petit esquema de cada lectura:

 • genère literari i autor
 • context històric
 • resum de l’obra
 • personatges principals: homes, dones, etc.
 • context mític de l’obra.
 • valoració, opinió, impressió personal i dificultats
 • bibliografia
 • index

Nota bene: vigileu les faltes d’ortografia i l’expressió escrita correcta.

Carpe diem

Ave

Us exposo els temes que entren pel primer examen del 1r trimestre curs 2019-2020:

– Llengua: repàs curs anterior ( substantius, adjectius, comparatius i superlatius, temps de present de la  veu activa,  i aorist ), temes nous adjectius, comparatius i superlatius , veu mitjana i   els pronoms personals en nominatiu

– Cultura: reprenent el fil I i II ( repàs de tot una mica ), mitologia ( divinitats del panteó i Atena i Aracne ) , Empúries i la colonització i Etimologies ( dossier, exercicis fets a classe  i llibre de text ).

preguntes model examen grec-pau-preguntes-etimologia-i-lc3a8xic-2006-2009 i grec-pau-preguntes-hc2aa-i-liter-amb-correccions

Carpe diem

 Vale

Us exposo els temes que entren pel segon examen del 1r trimestre curs 2019-2020 :

– Llengua: repàs curs anterior, adjectius, comparatius i superlatius, temps de present  veu activa i  veu mitjana, aorist i verbs amb preverbi i preposicions, pronoms ( personals, possessius, demostratius, relatiu, etc. ), concordança i sintaxi bàsica de l’oració simple i composta. 

– Cultura: Mitologia (   Orfeu i Euridice , Eros i Psique i Narcís i Eco ) ,  Història de Grècia ( època arcaica ), Literatura ( l’èpica ),  i  Etimologies ( dossier i llibre de text, activitats de classe ).

Carpe diem

Ave

Us exposo els temes que entren pel primer  examen del 2n trimestre curs 2019-2020:

– Llengua: repàs curs anterior, adjectius, comparatius i superlatius, temps de present  veu activa i  veu mitjana de verbs temàtics i atemàtics, aorist i verbs amb preverbi i preposicions, pronoms ( personals, possessius, demostratius, relatiu, etc. ), concordança i sintaxi bàsica de l’oració simple i composta  , formes nominals del verb ( infinitiu ) i  sintaxi bàsica del cas ( nominatiu, vocatiu ,acusatiugenitiu i datiu  ). 

– Cultura: Mitologia (  Filemó i Baucis, Apol·lo i Dafne , Frixos i Hel·le), Història de Grècia ( etapa clàssica, dos models de ciutats, Atenes i Esparta ),  Literatura ( la tragèdia i la comèdia ) i Etimologies ( dossier i llibre de text, activitats de classe ).

Carpe diem 

Ave

Us exposo els temes que entren pel segon   examen del 2n trimestre curs 2019-2020:

– Llengua: repàs curs anterior, adjectius, comparatius i superlatius, veu mitjana i verbs contractes, pronoms ( personals, possessius, demostratius, relatiu, interrogatiu, indefinit,  etc. ), concordança i sintaxi bàsica de l’oració simple i composta , formes nominals del verb ( infinitiu i participi) ,sintaxi del cas ( nominatiu, vocatiu i acusatiu, genitiu i datiu ), repàs aorist i sintaxi de l’oració simple i composta ( inici ).

– Cultura: Mitologia (  Hipòlit i Fedra),  Literatura ( la filosofia ), Història repàs ( l’etapa d’Alexandre el Gran ), repàs d’edificis (temple i teatre ) i Etimologies ( dossier i llibre de text, activitats de classe ).

Carpe diem

Ave

Us exposo els temes que entren pel primer i segon   examen del 3r trimestre curs 2019-2020:

– Llengua: repàs curs anterior, adjectius, comparatius i superlatius, veu mitjana i verbs contractes, pronoms ( personals, possessius, demostratius, relatiu, interrogatiu, indefinit,  etc. ), concordança i sintaxi bàsica de l’oració simple i composta , formes nominals del verb ( participi i infinitiu), sintaxi del cas ( nominatiu, vocatiu, acusatiu, genitiu i datiu ), preposicions i preverbis , repàs aorist i sintaxi de l’oració subordinada ( completives, adjectives de relatiu, adverbials temporals i causals ).

Cultura: Mitologia ( panteó déus, Atena i Aracne, Orfeu i Euridice, Eros i Psique, Apol·lo i Dafne, Narcís i Eco, Filemó i Baucis, Perseu i Andròmeda, Hèracles, Jàson i els Argonautes – Frixos i Hel·le-, Hipòlit i Fedra i Hèlios i Faetont  ), la mort i la venjança d’Agamèmnon, Teseu i i el laberint de Creta, cicle de Tebes-Èdip i cicle troià),  Història de Grècia ( primers temps, etapa arcaica, etapa clàssica, Atenes i Esparta i etapa d’Alexandre i etapa hel·lenística ) ), Literatura ( Èpica/ Homer i Hesíode , el teatre/ tragèdia- Sòfocles, Esquil i Eurípides- i comèdia- Aristòfanes-, la historiografia/ Heròdot, Xenofont, etc., l’oratòria / Demòstenes, Isòcrates, etc. i la filosofia/ Plató, Aristòtil i Sòcrates), Empúries i el fenòmen de la colonització i Etimologies ( dossier i llibre de text, activitats de classe ). Edificis: teatre i temple.

Carpe diem

 

2 comentaris (+add yours?)

 1. Hajar Fawzi Minoun
  des. 01, 2011 @ 21:50:29

  Hola Xavi, sóc la Hajar !!

  Para que veas como me acuerdo de ti, mira esto:
  http://secretolivo.com/2011/09/11/gaia-augusta-j-m-sanchez-poncio-augusto-traiciones-aventuras-libro/

  Yo diría que es puro realismo esta historia.. Tú dirás!

  Saludos!!!

  Respon

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: